Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σχεδιάζοντας το Μέλλον: οι Ελληνες Αρχιτέκτονες και η Διεθνής Αρχιτεκτονική Κοινότητα

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων – UIA οργανώνει Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 (ώρα έναρξης 10:30) στο ξενοδοχείο Electra Palace Hotel Athens (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η όλο και μεγαλύτερη ενίσχυση της συμμετοχής των Ελλήνων αρχιτεκτόνων στις δράσεις του Ελληνικού Τμήματος της UIA και κατ’ επέκταση στη διεθνή αρχιτεκτονική κοινωνία.

Βασικά θέματα της Ημερίδας αποτελούν: το Όραμα και η Στρατηγική της UIA για το μέλλον, τα αποτελέσματα της Συνδιάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή της Κοπεγχάγης COP15, μέσω της συμμετοχής της UIA, η θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος του Αρχιτέκτονα σε διεθνές επίπεδο, οι Διεθνείς Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί, όπου πολύ συχνά Έλληνες συνάδελφοι κατακτούν σημαντικές διακρίσεις, καθώς και το προσεχές Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA, που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκυο το Σεπτέμβριο του 2011.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους αρχιτέκτονες αλλά και επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, καθώς θα παρουσιαστεί και θα αναπτυχθεί η πολύχρονη και ζωηρή παρουσία του Ελληνικού Τμήματος της UIA, αλλά και γενικά των Ελλήνων αρχιτεκτόνων στους διεθνείς φορείς και στη διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα.

Κεντρικός και επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Γάλλος αρχιτέκτων, αντιπρόεδρος της UIA στη Region I, Albert Dubler. Χαιρετισμό στην Ημερίδα θα απευθύνει ο πρώην Πρόεδρος της UIA Βασίλης Σγούτας. Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Λίζα Σιόλα, Αντιπρόεδρος της UIA στη Region II και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της UIA, Στάθης Τσέγκος, Αν. Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε. του ΤΕΕ, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιμελητηρίων Μηχανικών - ECEC και σύνδεσμος της Δ/νσης Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΕ με τη Δ.Ε., Ευάγγελος Λυρούδιας, Πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, καθώς και οι Διευθυντές Προγραμμάτων της UΙA Γιάννα Μήτσου, Γιάννης Μιχαήλ και Νίκος Φιντικάκης. Προσκεκλημένος επίσης είναι ο κ. Χαράλαμπος Χάϊτας, αρχιτέκτων, που θα αναπτύξει το θέμα των διεθνών αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, με έμφαση σε αυτούς που απευθύνονται σε νέους αρχιτέκτονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου