Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Αφιερωμένη στην ελληνική πολιτική ποίηση η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (ΕΚΕΒΙ)

Στην ελληνική πολιτική ποίηση επικεντρώνεται η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου (εαρινή ισημερία), και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) οργανώνει, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις και δράσεις που προβάλουν την ελληνική ποίηση και τους δημιουργούς της.

Η ενασχόληση της ποίησης με την πολιτική υπήρξε σχεδόν πάντοτε συνεχής, ποικιλόμορφη και εκτεταμένη. Από τον Σολωμό και τον Κάλβο ώς τον Παλαμά και τον Σικελιανό, από τον Καβάφη και τον Βάρναλη ώς τον Σεφέρη και τον Ρίτσο, από τον Αναγνωστάκη και τον Πατρίκιο ώς τους ποιητές των νεώτερων γενεών, το πολιτικό στοιχείο, στις διάφορες διατυπώσεις του, αποτελεί ένα σταθερό συστατικό της ποιητικής μας ανθρωπολογίας.
Έτσι, στην καθιερωμένη πλέον συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με το Μέγαρο Μουσικής και το πρόγραμμα Megaron Plus, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008 (ώρα: 20:30, στην αίθουσα BANQUET του Μεγάρου) μια μουσική παράσταση πολιτικής ποίησης με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Ζαχαρία Καρούνη να τραγουδούν αγαπημένες μελωδίες, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη.

Παράλληλα, θα επαναληφθεί η μεγάλη καμπάνια ποίησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, στάσεις λεωφορείων, τραμ κ.ά.) πλημμυρίζοντας και φέτος την πόλη με στίχους που θα μας συντροφεύουν από τις 19 Μαρτίου έως τις 22 Απριλίου στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Πηγή: newsroom - ΔΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου