Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ημερίδα για την ανακύκλωση και την ενέργεια

Το FORUM «ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ» και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Ανακύκλωση-Ενεργειακή Αξιοποίηση: Βιώσιμες προοπτικές για την ανάπτυξη. Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 και ώρα 10.00-14.00 στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών.

Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Στη συζήτηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Κώστας Καρτάλης-Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Κωστής Χατζηδάκης-Τομεάρχης Ανταγωνιστικότητας και βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Τερζής-Σύμβουλος στο ΥΠΕΚΑ, Νίκος Μαντζούφας-Ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αντώνης Μαυρόπουλος-Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος ΕΣΔΚΝΑ, Δήμαρχος Κηφισίας.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό της ημερίδας εξειδικευμένοι επιστήμονες, αλλά και εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι βιομηχανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ανακύκλωσης και της Ενεργειακής Ανάκτησης, με εισηγήσεις τους θα θέσουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσουν πάνελ από εκπροσώπους του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, της διοίκησης, αλλά και επιστημονικών φορέων, οικολογικών οργανώσεων, που θα διασταυρώσουν τα επιχειρήματά τους, αναδεικνύοντας για μια φορά ακόμα την ανάγκη ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης.

Για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφθείτε το http://www.forumagoraideon.gr/
 και το http://www.sevian.gr/.

Πηγή: "Καθημερινή" (15.03.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου