Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

"Δεν αισθανόμαστε ξένοι στην Ελλάδα"

«Στην Ελλάδα πια αισθανόμαστε λιγότερο ξένοι απ΄ ό,τι στην πατρίδα μας», λένε οι Ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο επαγγελματίες από άλλες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν πια να παρέχουν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους και στη χώρα μας. Πρόκειται για κοινοτική οδηγία που επιτρέπει σε ειδικότητες, όπως οι ξεναγοί, οι μηχανικοί, όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση και την κατάρτιση να κάνουν ένα... ελληνικό εργασιακό ξεκίνημα, παίρνοντας ειδική άδεια για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους.

Ωστόσο, υπάρχουν και επαγγέλματα τα οποία εξαιρούνται από το νομοσχέδιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων, των μεταφορέων ή εκείνο των φαρμακοποιών. «ΤΑ ΝΕΑ» μίλησαν με τέσσερις Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι επέλεξαν την Ελλάδα είτε για να συνεχίσουν την καριέρα τους είτε για να κάνουν ένα νέο εργασιακό ξεκίνημα.

Όπως λένε, η μετάβαση από την πατρίδα τους στη χώρα μας ήταν αρχικά δύσκολη, ωστόσο με σταθερά επαγγελματικά βήματα κατάφεραν να σταθούν γερά στα πόδια τους.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα (22.03.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου