Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Φωτογραφίες της Ναν Γκολντίν στην Αθήνα

Νέα δουλειά της παρουσιάζει η σημαντική φωτογράφος Ναν Γκολντίν στην Αθήνα από τις 19 Μαρτίου έως τις 29 Μαΐου. H Ναν Γκολντίν γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον και ξεκίνησε να φωτογραφίζει πολύ μικρή, μετά την αυτοκτονία της αδελφής της, για να διατηρήσει, όπως έλεγε, τις αναμνήσεις της. Έγινε γνωστή στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου άρχιζε να φωτογραφίζει τον εαυτό της και τους φίλους, την «άγρια» περίοδο της ζωής τους. Τα έργα αυτά συμπεριλήφθηκαν στη γνωστή προβολή «The Ballad of Sexual Dependency». Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 άρχισε να εκθέτει και εκτός της Αμερικής και συνέχισε να προκαλεί αίσθηση μέσα από τις αυτοπροσωπογραφίες της.

Όσο οικεία και αν φαίνεται σήμερα η ρεαλιστική ματιά της Ναν Γκολντίν, υπήρξε η πρώτη που την ασπάστηκε δημιουργώντας μία ολόκληρη σχολή και πλέον θεωρείται από τις ηγετικές φωτογράφους της εποχής μας. Η φωτογράφος έχει συνεργαστεί με σημαντικές γκαλερί σε όλον τον κόσμο, ενώ αναδρομικές της εκθέσεις έχουν φιλοξενηθεί σε διάσημα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην τρίτη ατομική της έκθεση στην αίθουσα Καμχή, η Ναν Γκολντίν παρουσιάζει νέα δουλειά της, επιλογή από διάφορα θέματα, καθώς και μία προβολή 300 διαφανειών με θέμα τα παιδιά.

H Ν.Γκολντίν θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης στις 19 Μαρτίου και θα δώσει διάλεξη στo θέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Πηγή: newsroom - ΔΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου