Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Με τις ταινίες «Στρέλλα», «Ψυχή Βαθιά» και «Κυνόδοντας» να ξεχωρίζουν στις περισσότερες κατηγορίες, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την πρώτη απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στις 3 Μαΐου.

Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Τάσος Μπουλμέτης, ο γενικός γραμματέας Μάρκος Χολέβας και ο ταμίας Δημήτρης Αθανίτης, παρουσία της συμβολαιογράφου Ουρανίας Μικρού η οποία είχε επιβλέψει την καταμέτρηση των ψήφων.

Η διαδικασία βράβευσης στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συγκλίνει με την ανάλογη της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με το Βήμα, στην πρώτη φάση της διαδικασίας υπεβλήθησαν οι ταινίες και με την ευθύνη των παραγωγών τους δηλώθηκαν οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων: κατατέθηκαν 19 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, 13 ταινίες μεγάλου μήκους τεκμηρίωσης (ντοκυμαντέρ) και 22 μικρού μήκους.

Η δεύτερη φάση της ψηφοφορίας ορίστηκε για τις 26-29 Απριλίου. Στη φάση αυτή όλα τα μέλη της Ακαδημίας που έχουν δικαίωμα ψήφου θα ψηφίσουν εκ νέου για την ανάδειξη των νικητών επιλέγοντας μεταξύ των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν.

Τη Δευτέρα 26 Απριλίου θα παρουσιαστεί επίσημα το βραβείο της Ακαδημίας, που προς το παρόν δεν έχει ονομασία. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη.

Πηγή: newsroom - ΔΟΛ (30.03.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου