Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Κοινωνικές Επιδημίες

«Κοινωνικές Επιδημίες» είναι το θέμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 15-17 Μαρτίου 2010, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας αναδεικνύει εφέτος τις κοινωνικές, κοινοτικές και οικονομικές επιπτώσεις των γνωστών ή λιγότερο γνωστών νοσημάτων που η εξάπλωση τους έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στην εποχή μας. Έτσι μεγάλη ποικιλία νοσημάτων και καταστάσεων όπως είναι η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, η φυματίωση επιδρούν, με την μεγάλη συχνότητα που εμφανίζονται αλλά και με την σοβαρότητα που τα χαρακτηρίζει, στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή και γενικά στην λειτουργία των κοινωνιών σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Η αντιμετώπισή τους πάλι απαιτεί συχνά πολιτικές αποφάσεις και κοινωνικές δεσμεύσεις που προφανώς προϋποθέτουν την κατανόηση των προβλημάτων τόσο στο ιατρικό - επιστημονικό πεδίο όσο και στο πολιτικό κοινωνικό επίπεδο.

Η (δι)επιστημονική - οικονομική - κοινωνική διαπλοκή που προκαλούν αυτά τα νοσήματα, η επιδημική τους έξαρση στις κοινωνίες μας και οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης απαιτούν μια προσέγγιση βασισμένη σε αντικειμενικότερη και περισσότερο κριτική γνώση, σε μία νέα έννοια ατομικής και συλλογικής ευθύνης και σε μία πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση του κάθε επαγγελματία υγείας με στόχο την κατανόηση της πολυπλοκότητας αυτών των νοσημάτων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώνεται έκθεση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και της πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου