Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Μουσείο το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μάριο Βάργκας Λιόσα

Σε μουσείο πρόκειται να μετατραπεί το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Νομπελίστας συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα, στην Αρεκίπα του Περού. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση της χώρας στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών και, κατά συνέπεια, στην αύξηση των εσόδων στα ταμεία της πόλης.

«Φαντάζομαι το σπίτι που μετατρέπεται σε μία ιστορική τοποθεσία, σε ένα νέο χώρο τον οποίο μπορούν να επισκεφθούν οι τουρίστες, ως κάτι που παράγει εισοδήματα για την πόλη» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Χουάν Οσίο, υπογράφοντας τη συμφωνία για να καταχωρηθεί ως εθνική κληρονομιά το σπίτι όπου γεννήθηκε ο συγγραφέας.

Το σπίτι είναι ένα τυπικό αρχιτεκτόνημα των αρχών του 20ού αιώνα, δεν κατοικείται εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά είναι σε καλή κατάσταση «χάρη στους διαδοχικούς ιδιοκτήτες που το συντήρησαν», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Η κατοικία θα μετατραπεί σε μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του συγγραφέα, ο οποίος γεννήθηκε το 1936 και έζησε στην Αρεκίπα τα πρώτα χρόνια της ζωή του.

Ο υπουργός Πολιτισμού του Περού δήλωσε εντυπωσιασμένος, διαπιστώνοντας σε πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία πόσο σημαντικός πόλος έλξης για τους ξένους επισκέπτες είναι τα σπίτια των μεγάλων Ρώσων συγγραφέων, Λέον Τολστόι και Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Πηγή: Το Βήμα (19.11.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου