Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Έκθεση βιβλίου και εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία

Τριήμερη έκθεση βιβλίου διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3/12/2010.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει βιβλία ελλήνων και ξένων συγγραφέων που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στη συνθήκη της αναπηρίας και απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, σε εκπαιδευτικούς, κυρίως νηπιαγωγούς και δάσκαλους, αλλά και γενικότερα σε ενήλικες, είτε είναι γονείς είτε όχι.

Η έκθεση θα πλαισιώνεται από βιβλιοπαρουσιάσεις, αφηγηματικά δρώμενα και θεατρικές δράσεις. Η «Έκθεση Βιβλίου» θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Βιβλιοθήκης, όπως και το σύνολο των εκδηλώσεων πλην της θεατρικής παράστασης, η οποία θα λάβει χώρα στο περιστύλιο του δευτέρου ορόφου του Ιδρύματος.

Κεντρικός στόχος είναι τα βιβλία και οι εκδηλώσεις να συμβάλλουν στην αφύπνιση της κοινωνίας και ιδίως των παιδιών, με στόχο την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων σχετικά με τους ανθρώπους με αναπηρία.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι ελεύθερη. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210-94 69 631 και 632. Για την Έκθεση βιβλίου, η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί και τις τρεις ημέρες από τις 8:30 έως τις 20:00.

Πηγή: Η Καθημερινή (22.11.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου