Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Δημόσιος διάλογος για τον μεσσιανισμό

Το διήμερο συνέδριο με θέμα «Η μεσσιανική ιδέα και οι μεταμορφώσεις της. Από την Παλαιά Διαθήκη ως τους πολιτικούς μεσσιανισμούς του 20ού αιώνα», το οποίο διοργανώνεται σήμερα και αύριο στο αμφιθέατρο του μεγάρου της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84) από το Ιδρυμα Βιβλικών Μελετών «Αρτος Ζωής», έχει ως στόχο να φέρει τη βιβλική σκέψη στον δημόσιο διάλογο και να προσφέρει στους βιβλικούς θεολόγους την ευκαιρία να συζητήσουν με στοχαστές άλλων πνευματικών κατευθύνσεων θέματα που πηγάζουν από τη Βίβλο.

Στο πλαίσιο αυτό, πανεπιστημιακοί από τα γνωστικά πεδία της Θεολογίας, της Ιστορίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας και της Πολιτικής Επιστήμης θα διερευνήσουν τις σημασίες του όρου μεσσιανισμός από τα ιουδαϊκά, χριστιανικά και ισλαμικά του συμφραζόμενα ως τις σύγχρονες επιβιώσεις του στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο.

Μεταξύ των ομιλητών οι Πέτρος Βασιλειάδης, Αγγελική Ζιάκα, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Χρήστος Καρακόλης, Ν. E. Καραπιδάκης, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Θ. Ζάρρας, Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Σάββας Μιχαήλ, Νικόλας Πίσσης.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου δείτε http://www.artoszoes.gr./

Πηγή: Το Βήμα (27.11.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου