Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι εργασίες των Επιτροπών της Βουλής Εφήβων

Τις προσωπικές τους αλήθειες για τα προβλήματα, τις αγωνίες, τις ανησυχίες της γενιάς τους κατέθεσαν μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και την Ομογένεια, κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΙΕ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Την πρώτη μέρα συνεδρίασαν οι Επιτροπές, που αντιστοιχούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά τις τοποθετήσεις τους, οι έφηβοι βουλευτές, αναφέρθηκαν σε θέματα που τους απασχολούν παρουσιάζοντας προτάσεις για ανανέωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Παράλληλα, επικεντρώθηκαν στη διατύπωση προτάσεων που θα ενισχύουν και θα προάγουν την πολιτιστική κληρονομιά μας, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην ελλιπή μέριμνα για ψυχαγωγία των παιδιών, κάτι που οδηγεί, όπως τόνισαν, σε έφηβους εξαρτημένους από το διαδίκτυο.

Στην πλειοψηφία τους οι έφηβοι βουλευτές κατά την πρώτη μέρα συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων διατύπωσαν την έλλειψη ελεύθερου χρόνου για τους μαθητές σήμερα, γεγονός που τους στερεί την ενασχόληση με τον αθλητισμό, αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες που τόσο αγαπούν. Ιδιαίτερα έθιξαν το θέμα της αξιολόγησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Μίλησαν ακόμη, για τις ευκαιρίες που αξίζει να δοθούν στους νέους προβάλλοντας τα όνειρα και τις επιδιώξεις τους, ζήτησαν διαρκή αξιολόγηση και επιμόρφωση των καθηγητών τους.

Στις δύο Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων οι έφηβοι βουλευτές εξέφρασαν ελεύθερα και αυθόρμητα τις απόψεις τους για θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε υποδομές και οργάνωση, ενώ πολλοί έφηβοι βουλευτές έθεσαν θέματα που αφορούν στις μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και στον τρόπο παρουσίασης των κοινωνικών θεμάτων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, που παρακολούθησε τις εργασίες και των τριών Επιτροπών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εφαρμογή των αλλαγών του προγράμματος, που δημιουργεί συνθήκες πιο ζωντανού και δημιουργικού διαλόγου. «Στοχεύουμε στην αποτύπωση του αυθόρμητου και φρέσκου λόγου σας, των απόψεών σας για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Πετσάλνικος.

Και τους έδωσε μια συμβουλή: «Να ονειρεύεστε. Με πολλά όνειρα, σ’ αυτή την ηλικία, ξεκινάνε όλα…» .

Πηγή: Η Καθημερινή (04.09.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου