Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι προβολές του Ιδρύματος Ευγενίδου

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, εγκαινιάζοντας την έβδομη περίοδο λειτουργίας του και προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν στο ρυθμό της προηγμένης τεχνολογίας.

Στους χώρους ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά Πλανητάρια στον κόσμο, οι θεατές θα έχουν και φέτος τη χαρά να παρακολουθήσουν πολλές και διαφορετικές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου, μεταξύ αυτών μια νέα παράσταση με θέμα τον Ήλιο.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο θα προβάλλονται οι παλαιότερες ψηφιακές παραστάσεις: «Τα επτά θαύματα του κόσμου», «Ο Θάνατος των άστρων» και «Η Μεγάλη Περιπέτεια», καθώς επίσης η ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι» και ο «Μικρός Πρίγκιπας».

Τον Οκτώβριο, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα ξεκινήσει μια νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το Άστρο της Ημέρας», μια συναρπαστική παρουσίαση του πλησιέστερου σε εμάς άστρου, του Ήλιου.

Ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τον Ήλιο οι διάφοροι πολιτισμοί μέσα στους αιώνες, η παράσταση θα αναφερθεί σε πολλά από τα φαινόμενα που μελετούν και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αστρονόμοι στις μέρες μας.

Όλες αυτές οι παραστάσεις θα προβάλλονται στον τεράστιο θόλο του Πλανητάριου, διαμέτρου περίπου 25 μέτρων και επιφάνειας μεγαλύτερης των 950 τ.μ.

Κατά τα επτά χρόνια λειτουργίας του, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Σιμόπουλου, κατάφερε με επιτυχία να φέρει σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία περισσότερους από 2 εκατ. επισκέπτες, στην πλειονότητά τους νέους ανθρώπους.

Πηγή: Το Βήμα (02.09.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου