Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελληνική λογοτεχνία στον κινηματογράφο

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς η λογοτεχνία ενέπνευσε τον κινηματογράφο, με τη συμμετοχή γνωστών «αυτουργών» από το χώρο της συγγραφής και της μεγάλης οθόνης συνδιοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με την εταιρεία Feelgood.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00, θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Η ελληνική λογοτεχνία στον κινηματογράφο» στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Τ. 210 3217917).

Συμμετέχουν: οι συγγραφείς Σωτήρης Δημητρίου (του οποίου το βιβλίο Τα οπωροφόρα της Αθήνας, σε κινηματογραφική μεταφορά του Νίκου Παναγιωτόπουλου θα προβάλλεται από 7 Οκτωβρίου στις αίθουσες) και Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Κάγιος και οι σκηνοθέτες Δημήτρης Παναγιωτάτος και Ευθύμης Χατζής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σύμβουλος του ΕΚΕΒΙ Σωκράτης Καμπουρόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ (9-15 Σεπτεμβρίου) με 9 ελληνικές ταινίες, επιτυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές σπουδαίων λογοτεχνικών έργων που μας παρουσιάζει η Feelgood Entertainment στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ Cinemax - Class, (Σταδίου 19, Τ.210 3826720).

Διαβάστε περισσότερα στην Καθημερινή (08.09.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου