Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ψυχολογική στήριξη στους ανέργους του Εβρου

Με σύνθημα «άνεργε αν νιώσεις την ανάγκη κάνε το πρώτο βήμα. Μίλησέ μας», η Γραμμή Επικοινωνίας για τους άνεργους πολίτες του Έβρου λειτουργεί πλέον στο Εργατικό Κέντρο του νομού Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Η γραμμή επικοινωνίας 2551020287 θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10:00 ως τις 14:00. Την στηρίζουν καταξιωμένοι επιστήμονες που θα κατευθύνουν τον άνεργο πώς να διαχειριστεί τις ψυχολογικές δυσκολίες που σχετίζονται με την ανεργία.

"Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου και αποφασίσαμε να δεχόμαστε ως υπηρεσία, τους ανέργους που αισθάνονται ότι έχουν κάποιες ψυχολογικές δυσκολίες ή και αυτούς που αισθάνονται ενδεχομένως ότι έχουν σοβαρότερες δυσκολίες, να τους υποδεχτούμε οργανωμένα, προκειμένου να ανακουφίσουμε την ψυχική δυσφορία που αισθάνονται" δήλωσε στo enet.gr, η επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εργαζόμενη και στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Μαρία Σαμακουρή.

"Η ανεργία - είπε - επηρεάζει την ψυχική υγεία των ανθρώπων και μάλιστα την επηρεάζει σε διαφορετικούς τομείς. Προκαλεί άγχος, κατάθλιψη, προσφυγή σε χρήση αλκοόλ που επιβαρύνουν την υγεία γενικά και την ψυχική υγεία ειδικότερα. Ανάλογα με το αίτημα που θα έχει κάθε άνθρωπος, εμείς θα διαμορφώσουμε την βοήθεια που θα του παράσχουμε. Συχνά οι άνεργοι παρουσιάζουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και ένα αίσθημα ανημποριάς. θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τον άνεργο, καθώς και την αυτοεκτίμησή του ώστε να ανεβεί ψυχολογικά, ώστε να μπορέσει να βρει τρόπους και διεξόδους και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του".

"Αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτήν την πρωτοβουλία για την Γραμμή Επικοινωνίας. Καθημερινά πολλοί άνεργοι, ερχόταν στο Εργατικό Κέντρου Έβρου (ΕΚΕ) και ζητούσαν βοήθεια" δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΕ Απ. Γκιγκούδης, διευκρινίζοντας ότι η γραμμή, θα απευθύνεται μόνο στους κατόχους κάρτας ανεργίας.

'Το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν γινόταν το αγκάλιασμα από τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου", διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΕ και εμπνευστής της ιδέας Γ. Μπασιαδάκης.

Τέλος, stand με ενημερωτικά φυλλάδια θα στηθούν στην Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία (21.01.2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου