Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Δημήτρη Τσάτσο στη Στοά του Βιβλίου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Δημήτρη Τσάτσο με εξαιρετικούς ομιλητές διοργανώνει την Τρίτη το «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου» και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης. Αφορμή για την εκδήλωση, η «Πολιτεία», το έργο ζωής του κορυφαίου συνταγματολόγου.

Η Πολιτεία απασχόλησε τον Δημήτρη Τσάτσο μια ολόκληρη ζωή, μάλιστα όχι μόνο διδακτικά και ερευνητικά -δηλαδή ως φιλοσοφικό, ιστορικό και θεσμικό φαινόμενο- αλλά και πρακτικά, έχοντας συμμετάσχει στους θεσμούς της, άλλοτε σε εθνικό επίπεδο κι άλλοτε σ’ εκείνο της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Με τη χρήση του όρου Πολιτεία ο Δ.Τσάτσος διαφοροποιείται από την ταύτισή του με τον όρο Κράτος και προσπαθεί να κινήσει τον σχετικό προβληματισμό στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου-Αρσάκειο Μέγαρο).

Για την «Πολιτεία», θα μιλήσουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Νέδα Κανελλοπούλου επίκουρη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρώην υπουργός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σταθόπουλος.
 
Πηγή: newsroom - ΔΟΛ (24.01.2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου