Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Φωνές νερού μυριάδες

Το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας "Περιβάλλον και Πολιτισμός" διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, από 7 έως και 10 Οκτωβρίου 2010, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας, που απευθύνονται τόσο στο μαθητικό όσο και στο ευρύ κοινό.

"Φωνές νερού μυριάδες": για το 2010 η θεματική της εκστρατείας και στόχο να αναδείξει τη σημασία και τις ποικίλες διαστάσεις της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Από την 7 ως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία της επικράτειας θα ανοίξουν τις πύλες τους στο κοινό με μια σειρά από εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σημασία του νερού. Μέσα από μια πολύπλευρη, αειφορική θεώρηση με παραδείγματα που θα αντληθούν από αρχαιολογικά σύνολα, μνημεία και μουσεία της χώρας αλλά και από δείγματα της σύγχρονης δημιουργίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εντάξει τις χρήσιμες ή βλαβερές πρακτικές του παρελθόντος στο σύγχρονο προβληματισμό αναφορικά με τη διαχείριση του νερού ως απειλούμενου αγαθού.

Στη διάρκεια του εορτασμού, η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στην εκστρατεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό και στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου