Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Εγγραφές Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων στα Εσπερινά Λύκεια

Με εγκύκλιο της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής των ανέργων με κάρτα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ και των μητέρων με ανήλικα παιδιά, που έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τα οικιακά, στα Εσπερινά Λύκεια της χώρας.

Με γνώμονα τη στήριξη των ευάλωτων σε ζητήματα ανεργίας ομάδων, όπως είναι οι νέοι και οι μητέρες με ανήλικα τέκνα και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η εγκύκλιος έχει σκοπό να παρέχει, στις εν λόγω ομάδες, τη δυνατότητα να αποκτήσουν απολυτήριο λυκείου, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Μέχρι σήμερα στα Εσπερινά Λύκεια εγγράφονταν μόνο εργαζόμενοι, οι όποιοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Το Υπουργείο Παιδείας, γνωρίζοντας ότι την ίδια δυσκολία έχουν, τόσο οι νέες και οι νέοι που προσπαθούν να βρουν δουλειά, όσο και οι μητέρες με ανήλικα τέκνα, αίρει αυτή την δυσλειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος. Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, μπορούν πλέον όλοι οι μαθητές που ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες, σε ζητήματα ανεργίας, ομάδες να εγγράφονται και να παρακολουθούν τα μαθήματα των Εσπερινών Λυκείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου