Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Διαγωνισμός για τον σχεδιασμό εξωφύλλου σε βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας

Οι εκδόσεις «Κέδρος» προκηρύσσουν διαγωνισμό με θέμα το σχεδιασμό εξωφύλλου για το νέο βιβλίο του Άρη Σφακιανάκη, με τίτλο «Ου μπλέξεις». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ζωγράφους, γραφίστες, φωτογράφους και δημιουργούς των εικαστικών τεχνών. «Βήμα σε νέους δημιουργούς αλλά και διαδραστική σχέση με αναγνώστες επιχειρεί να πετύχει ο εκδοτικός οίκος με αυτή την κίνηση», όπως λένε οι υπεύθυνοι του Κέδρου. Την επιτροπή που θα επιλέξει το τελικό εξώφυλλο θ’ αποτελούν στελέχη του εκδοτικού οίκου αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει το πολύ με 3 προτάσεις, που θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση books@kedros.gr με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό εξωφύλλου», σε ψηφιακή μορφή υψηλής ανάλυσης (το αρχείο να μην υπερβαίνει τα 10ΜΒ). Το μέγεθος του εξωφύλλου θα είναι 14 εκ. πλάτος x 20,6 εκ. ύψος. Οι προτάσεις θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες μακέτες του εξωφύλλου, που θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε το όνομα του συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου.

Κάθε διαγωνιζόμενος δεσμεύεται με τη συμμετοχή του ότι οι προτάσεις του αποτελούν πρωτότυπο έργο και το υλικό που χρησιμοποιεί είναι ελεύθερο λοιπών πνευματικών δικαιωμάτων. Μαζί με την πρότασή του κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να παραθέσει τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο).

Η προθεσμία για την αποστολή των εξωφύλλων είναι η 15/03/2011. Κάθε αποστολή πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΡΟΥ στο τέλος Μαρτίου, ενώ ο νικητής θα ειδοποιηθεί και τηλεφωνικά.

Ο εκδοτικός οίκος διατηρεί το δικαίωμα να μην χρησιμοποιήσει καμία από τις συμμετοχές σε περίπτωση που αυτές δεν θα ανταποκρίνονται στα κριτήρια της επιτροπής.

Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι 500 ευρώ. Για τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.kedros.gr.

Πηγή: Η Καθημερινή (16.02.2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου