Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

3ος πανελλήνιος διαδικτυακός εκπαιδευτικός διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας διαδικτυακής εργασίας, που θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο και στην τάξη, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ως και τις 22 Οκτωβρίου 2011, οπότε θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων, την πρώτη μέρα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Το ψηφιακό σχολείο», στον Πολυχώρο «Απόλλων», στον Πειραιά.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, δικτυακοί επισκέπτες (με αυξημένα επιστημονικά προσόντα) σαν εθελοντές κριτές καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σαν σχεδιαστές κι επόπτες της όλης διαδικασίας.

Προτροπή του διαγωνισμού: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» - και ζητά από τους διαγωνιζόμενους να αναδείξουν κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν και οι συμμαθητές τους, ως την άλλη άκρη της Ελλάδας!

Καλούνται οι μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί τους, με τη βοήθεια των Τεχνολογιών Πληροφορίας κι Επικοινωνίας, να δημιουργήσουν γνώση, να την ταξινομήσουν, να τη μετατρέψουν σε ψηφιακή, να την αναδείξουν διαμέσου του διαδικτυακού μέσου, να την ξαναμοιραστούν με άλλους μαθητές!

Καταληκτική προθεσμία αίτησης συμμετοχής η 31η Μαρτίου 2011 (http://www.diagonismos2011.com/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου