Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οι Ολλανδοί οι πιο ικανοποιημένοι κάτοικοι

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos σε 23 χώρες και στην οποία συμμετείχαν 23.000 άνθρωποι, διαπιστώθηκε ότι σημαντικοί παράγοντες για να είναι ικανοποιημένοι με το μέρος που κατοικούν είναι όταν έχουν προοπτικές στη δουλειά τους, οι δρόμοι είναι καθαροί, τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι χαμηλά και οι δημόσιες μεταφορές λειτουργούν σωστά.

«Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς, ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τις περιοχές που κατοικούν έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους». Σημειώνει ο Μπόμπι Ντάφι, διευθυντής του ινστιτούτου κοινωνικών ερευνών Ipsos.

Οι άνθρωποι που ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι ήταν οι Ολλανδοί, καθώς το 85% των κατοίκων δηλώνουν χαρούμενοι με τη γειτονιά τους. Ακολουθεί ο Καναδάς με το 83% των κατοίκων εκφράζει την ικανοποίησή του και τρίτη η Αυστραλία με 82%. Η Ινδία, η Γερμανία και η ΗΠΑ συμπληρώνουν τις επόμενες τρεις θέσεις.

Οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας είναι οι πιο δυσαρεστημένοι με το περιβάλλον στο οποίο κατοικούν. Μόνο το 34% των κατοίκων της ασιατικής χώρας δηλώνει ικανοποιημένο με το μέρος που ζουν. Οι Νοτιοκορεάτες θέτουν τρεις προτεραιότητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους: τις δημόσιες μεταφορές, ευκολότερη αγορά κατοικίας και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Στην Ουγγαρία το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο, στην Ιαπωνία το 46% και στην Κίνα το 48%, της οποίας οι κάτοικοι θέτουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Το 49% των Ρώσων δηλώνει επίσης ικανοποιημένο από το μέρος στο οποίο κατοικεί, αλλά προτεραιότητας των κατοίκων αποτελεί η επισκευή του οδικού δικτύου. Στη Βρετανία κύρια ανηχυσία αποτελεί η συμπεριφορά των εφήβων, ενώ στη Βραζιλία βασικό θέμα αποτελεί ο τομέας της Υγείας.

Πηγή: Η Καθημερινή (01.06.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου