Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα ανοίγει για όλους

Το Κωπηλατοδρόμιο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τότε, λειτουργεί ως τόπος προπόνησης και διοργάνωσης αγώνων κωπηλασίας, και κανόε-καγιάκ. Στις 13 Ιουνίου 2010, παραδίδεται στο κοινό ως ένας χώρος άθλησης και ξεκούρασης για όλους. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

Είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο να υπάρχει ένας τέτοιος χώρος σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Στο κωπηλατοδρόμιο μπορείτε να χαρείτε τη βόλτα σας κάθε σαββατοκύριακο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνες κωπηλασίας και κανόε-καγιάκ, να γίνετε μέλη της Ακαδημίας και να ξεκινήσετε μαθήματα! Μπορείτε επίσης να περπατήσετε, να καθίσετε, να διαβάσετε και να απολαύσετε την ηρεμία σε έναν χώρο προσεγμένο, ασφαλή και καθαρό. Ο ομαλός δρομίσκος γύρω από τον κεντρικό στίβο επιτρέπει ακόμα και σε οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα να χαρούν τη βόλτα τους.

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο αποτελεί κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα. Το πάρκο ιδρύθηκε το 2000. Ο σκοπός του είναι να προστατεύει μία μοναδική χερσαία και θαλάσσια περιοχή, με μεγάλη ποικιλία ενδιαιτημάτων και πολυάριθμα σημαντικά είδη φυτών και ζώων. Χάρη σε αυτά, το Εθνικό Πάρκο έχει ενταχθεί στο Οικολογικό Δίκτυο Περιοχών Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τις εποχές της αποδημίας, ένα μεγάλο πλήθος μεταναστευτικών πουλιών καταφτάνει στο έλος του Σχινιά -έναν από τους πιο μεγάλους εναπομείναντες υγρότοπους στη Νότια Ελλάδα. Ανάμεσά τους, πολλά απειλούμενα είδη, όπως ο Αργυροτσικνιάς, η Βαλτόπαπια και η Χαλκόκοτα. Στην ακτή του Σχινιά ξεχωρίζει το φημισμένο παράλιο δάσος με τις κουκουναριές και τα πεύκα –ένα από τα τρία του είδους που αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Εκεί στην άμμο, σε προφυλαγμένες γωνιές, εξακολουθεί να φυτρώνει ο θαυμαστός Θαλασσόκρινος ενώ στη θάλασσα του Πάρκου ζει η Ποσειδωνία -ένα φυτό που ευδοκιμεί σε καθαρά νερά. Τα λιβάδια, που σχηματίζει στο βυθό, φιλοξενούν ένα πλήθος από μικρόψαρα.

Πηγή: newsroom  -ΔΟΛ (04.06.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου