Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Το ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του 1980 στον κινηματογράφο Λαΐς

Αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του 1980 φιλοξενεί το θερινό σινεμά Λαΐς στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Το μίνι-αφιέρωμα που διαρκεί έως τις 8 Ιουνίου περιλαμβάνει ταινίες όπως «Ταξίδι στα Κύθηρα» και «Ρεβάνς», καθώς και συζητήσεις με σκηνοθέτες και δημιουργούς.

Το αφιέρωμα διοργανώνεται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η Ελλάδα στη δεκαετία του '80: κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό λεξικό».

Επιλέχτηκαν ταινίες οι οποίες αναλύονται διεξοδικά στο βιβλίο . Αποτελούν ένα σώμα γνωστών αλλά και παραγνωρισμένων ταινιών που άφησαν σημαντικό στίγμα στη δεκαετία του 1980 και κατάφεραν -η καθεμία με το δικό της τρόπο- να απεικονίσουν την μεταβατική ελληνική κοινωνία κατά τη δεύτερη φάση της μεταπολίτευσης.

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου θα προβληθούν οι ταινίες Παραγγελιά (του Παύλου Τάσιου) και Ταξίδι στα Κύθηρα (του Θεόδωρου Αγγελόπουλου). Την Τρίτη 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συζήτηση με τους Νίκο Βεργίτση, Θόδωρο Μαραγκό, Γιάννα Αθανασάτου, Βασίλη Βαμβακά. Στη συνέχεια θα προβληθούν οι ταινίες Ρεβάνς (του Νίκου Βεργίτση) και Μάθε παιδί μου γράμματα (του Θόδωρου Μαραγκού).

Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με το Ε.Κ.Κ, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις εκδόσεις Το Πέρασμα.

Πηγή: newsroom - ΔΟΛ (06.06.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου