Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ενδιαφέρον και καχυποψία για την επιστήμη δείχνουν οι Ελληνες

Σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους ευρωπαίους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης οι Έλληνες ενώ είναι και από τους πιο καχύποπτους σχετικά με την ιδιωτική χρηματοδότηση επενδύσεων όπως αναφέρει η έρευνα του ευρωβαρόμετρου για την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στην ερώτηση για το πόσο ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας το 37% δηλώνει ότι ενδιαφέρονται πολύ την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό των ευρωπαίων είναι 30%. Σε ερώτηση κατά πόσον η ιδιωτικές επενδύσεις στην τεχνολογική έρευνα περιορίζει την ενημέρωση των πολιτών για αυτήν, το 33% των Ευρωπαίων συμφωνεί την ώρα που οι Έλληνες "οδηγούν" την λίστα των καχύποπτων -μαζί με τους Λετονούς- συμφωνόντας σε ποσοστό 65%.

Όσον αφορά στην ενημέρωση τους για τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις οι Έλληνες δηλώνουν ότι δεν ενημερώνονται αρκετά κατά 39% όταν ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 36%. To 67% των Ελλήνων θεωρεί επικίνδυνους τους επιστήμονες λόγω της γνώσης που έχουν ενώ την ίδια άποψη έχει το 53% των ευρωπαίων.

Την ίδια ώρα, η έρευνα υποστηρίζει πως σχεδόν το 80% των ευρωπαίων ενδιαφέρονται για επιστημονικές ανακαλύψεις την ώρα που το 65% ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό.

Η έρευνα έγινε σε 31.243 ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων και 1.000 Έλληνες, μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 25 Φεβρουαρίου του 2010.

Πηγή: Ελευθεροτυπία (21.06.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου