Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η Σχολή Καλών Τεχνών αλλάζει την όψη των κτιρίων σε Αθήνα και Πειραιά

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρώμα οι τυφλές όψεις των κτηρίων τους, αποκτούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που ενεργοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Η δράση έχει τίτλο «Ζωγραφική τυφλών όψεων κτιρίων» και περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα «Αθήνα-Αττική 2014», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Σε συνάντηση της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη με τον πρύτανη της Σχολής Γιώργο Χαρβαλιά, αποφασίστηκε να υποβληθούν, με ευθύνη της Σχολής, στο ΥΠΕΚΑ προτάσεις για ζωγραφική στις τυφλές όψεις των πρώτων κτιρίων που θα επιλεγούν.

Οι ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται να διαθέσουν τις τυφλές όψεις των κτηρίων τους για να ζωγραφιστούν μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypeka.gr.

Σε περίπτωση πολυκατοικιών, οι διαχειριστές που εκφράζουν τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των ακινήτων, μπορούν να συμπληρώνουν το έντυπο που προσαρτάται στην πρόσκληση. Τα κατάλληλα ακίνητα που θα προεπιλεγούν, κυρίως λόγω της θέσης τους, αλλά και των λοιπών κριτηρίων που ορίζονται, θα υποδειχτούν στη Σχολή Καλών Τεχνών για άμεση υλοποίηση των προτάσεών τους.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες και πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά και μελλοντικά, εφόσον αποβεί επιτυχής, η δράση θα επεκταθεί σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

«Με το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης με ζωγραφική που προωθεί το ΥΠΕΚΑ, οι τυφλές όψεις των κτιρίων μπορούν να μην είναι πλέον η συνηθισμένη γκρίζα επιφάνεια με την απρόσωπη διάσταση και μορφή, αλλά θα βιώνονται μέσα από απρόβλεπτες συναντήσεις που θα δίνουν χρώμα, ζωντάνια και ενδιαφέρον στη πόλη» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: Το Βήμα (17.06.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου