Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Εκθεση για το ελληνικό θέατρο σε Μουσείο του Λος Αντζελες

Μεγάλη έκθεση για το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με τίτλο, «Η Τέχνη του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου» ετοιμάζει το Μουσείο The Getty Villa στο Λος Άντζελες. Όπως αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα Los Angeles Times η έκθεση ανοίγει για το κοινό στις 26 Αυγούστου και συμπίπτει χρονικά με τον κύκλο αρχαίου δράματος, που διοργανώνεται στο ανοιχτό θέατρο του Μουσείου την ίδια περίοδο. Φέτος, στη σκηνή του θεάτρου αυτού θα παρουσιαστεί η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη στις ΗΠΑ, που είναι αφιερωμένη στην τέχνη του θεάτρου, στην αρχαία Ελλάδα. Το μουσείο διαθέτει, παράλληλα, στη μόνιμη έκθεσή του μια αίθουσα, με θέμα: «Ο Διόνυσος και το Θέατρο».

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2011, περιλαμβάνονται τέσσερα αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή Getty, ενώ 95 άλλα αντικείμενα θα αποτελέσουν δάνεια από 25 άλλες συλλογές, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανικού Μουσείου, του Λούβρου, του κρατικού μουσείου Βερολίνου, του Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης, καθώς και του Μουσείου του Βατικανού.

Πηγή: Το Βήμα (16.06.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου