Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

2o Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο 2oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα γίνει το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Ρουφ (Πειραιώς & Π. Ράλλη), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση θα διαγωνισθούν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια της χώρας μας όπως επίσης και φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια. Η κάθε νικήτρια ομάδα ανά κατηγορία θα λάβει μέρος στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα γίνει στην Μανίλα από 5-7 Νοεμβρίου 2010.

Παράλληλα θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα: "Εκπαιδευτική Ρομποτική-Οφέλη από την εισαγωγή της στην εκπαίδευση", (πρόεδρος ημερίδας: κ. Ρόμπερτ Κινγκ καθηγητής Πολυτεχνείου Πατρών), στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς 138.

1 σχόλιο:

 1. Συγχαρητηρια για μια ακομα φορα στην Πτολεμαιδα που σάρωσε τα μετάλλια με την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής(WRO 2010) και βάζει πλώρη για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, εκπροσωπώντας για δεύτερη φορά τη χώρα μας στον θεσμό.

  Οι μαθητές κατέκτησαν δύο χρυσά και οι φοιτητες της ένα ασημένιο μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Ιουνίου στην Αθήνα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και του δήμου Αθηναίων.
  Ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης ήταν ο αυξημένος αριθμός συμμετοχών σε σχέση με την περυσινή χρονιά, που ανήλθε σε 62 ομάδες, παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός συνέπεσε με την περίοδο των σχολικών εξετάσεων.

  Η ομάδα της Πτολεμαΐδας ήρθε πρώτη πανελληνίως στην κατηγορία του Γυμνασίου, με τις μαθήτριες Αφροδίτη Γκέρτση, Αναστασία Ζαραφίδου και Ειρήνη Κοκκινίδου της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, καθώς και στην κατηγορία Δημοτικού με τους μαθητές Κυριακή Ζαραφίδου, Τηλέμαχο Κοκκινίδη και Νίκο Τσαχουρίδη της Ε’ τάξης του 9ου Δημοτικού Πτολεμαΐδας.

  Το “ασημένιο” μετάλλιο ήρθε από τη συμμετοχή στην ανοιχτή κατηγορία του διαγωνισμού με θέμα ρομπότ και τουρισμός.Οι φοιτητες του πολυτεχνειου Α.Π.Θ. Χατζησαββας Αποστολος και Τσικας Νικολαος καθως και οι μαθητές Μανώλης Βεντούρης και Ιωάννης Χατζησάββας κατασκεύασαν ένα ανθρωποειδές διαδραστικό ρομπότ που παρουσίαζε την ελληνική ιστορία και τις ομορφιές της χώρας μας. Αυτή η ρομποτική διάταξη απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και τράβηξε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων.

  Η ομάδα ρομποτικής της Πτολεμαΐδας θα εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά την Ελλάδα σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robotics Olympiad - WRO 2010) που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στις Φιλιππίνες, στις κατηγορίες Δημοτικού και Γυμνασίου που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις.
  Την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στήριξαν το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών 1ου Γρ. Δ.Ε. Ν. Κοζάνης και οι εκπαιδευτικοί - προπονητές Ζαφειρούλα Αλεξιάδου, Βασίλης Γκέκας, Νεκτάριος Γκέκας, Χαράλαμπος Γοτουχίδης, Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Σοφία Παπαγεωργιάδου, Βασίλης Χατζησάββας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή