Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ActionAid: «Ακούστε την ιστορία της»

Η ActionAid διοργανώνει μια βραδιά αφήγησης με θέμα τα κορίτσια, τις γυναίκες και την εκπαίδευση. Την Τρίτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 7.00 μ.μ. γυναίκες θα αφηγηθούν την ιστορία τους και ηθοποιοί θα διαβάσουν ιστορίες γυναικών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Τι σημαίνει για ένα κορίτσι να μην το αφήνουν να πάει σχολείο; Γιατί περισσότερα κορίτσια από αγόρια δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν συνεχίζουν στο γυμνάσιο στις αναπτυσσόμενες χώρες; Πώς μπορεί η εκπαίδευση να αλλάξει τη ζωή μιας γυναίκας; Οι ιστορίες κοριτσιών και γυναικών δίνουν απαντήσεις για την αξία της εκπαίδευσης στη ζωή τους.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, στις 7.00 μ.μ., στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1.

Οι ηθοποιοί Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Περικλής Λιανός, Ρένια Λουιζίδου, Γιάννης Μπέζος, Έλενα Παπαβασιλείου, Ναταλία Τσαλίκη και η μικρή Ιφιγένεια Τζόλα και η εκπαιδευτικός και αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη θα διαβάσουν ιστορίες γυναικών και κοριτσιών από την Τανζανία, την Ιορδανία και τη Σιέρρα Λεόνε και την Ελλάδα. Επιπλέον, η Ευγενία Χατζηπαύλου, μητέρα 3 παιδιών, εργαζόμενη στο Δήμο Περιστερίου και φοιτήτρια Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και η Carolyn Atieno από την Κένυα που σπουδάζει στην Αθήνα και είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας Activista και της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς θα πουν την ιστορία τους.

Στην εκδήλωση θα διανεμηθεί πλούσιο υλικό για την εκπαίδευση των κοριτσιών και των γυναικών με στατιστικά στοιχεία που φωτίζουν τις αιτίες και το κόστος της έλλειψης εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετάσχουν με τις τάξεις τους στην 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση που διοργανώνει και φέτος η ActionAid. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο http://education.actionaid.gr/GAW2011.

Πηγή: Η Καθημερινή (02.03.2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου