Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

4 μεγάλοι διαγωνισμοί για προσλήψεις το 2011

Τέσσερις μεγάλοι διαγωνισμοί για προσλήψεις θα προσελκύσουν το 2011 δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους, που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο Δημόσιο. Ηδη λαμβάνουν θέσεις για έναν μακρύ δρόμο με σκληρό ανταγωνισμό οι εξής κατηγορίες:

Εκπαιδευτικοί: Αναμένεται να εκδοθεί σύντομα η προκήρυξη για 300 θέσεις δασκάλων και καθηγητών Ειδικής Αγωγής, για την υποβολή αιτήσεων, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί η εξεταστέα ύλη του διαγωνισμού. Το φθινόπωρο του 2011 θα προκηρυχθούν και οι θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Νοσηλευτές: Το ΑΣΕΠ άνοιξε ήδη 16 πίνακες κατάταξης υποψηφίων για διορισμό σε ισάριθμες ειδικότητες νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Σύντομα θα κληθούν όσοι συμμετείχαν στον τελευταίο διαγωνισμό και δεν κρίθηκαν διοριστέοι να επικαιροποιήσουν τα προσόντα τους ή να διορθώσουν τις αιτήσεις. Θα κληθούν, επίσης, νέοι υποψήφιοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, ώστε να βαθμολογηθούν και να ενταχθούν στους ενιαίους πίνακες κατάταξης. Σε δεύτερη φάση θα κληθούν όλοι να υποβάλουν αιτήσεις προτίμησης για 3.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Λιμενικό: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα προκηρυχθούν 83 θέσεις αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα, τις οποίες θα διεκδικήσουν με γραπτό διαγωνισμό και ειδικά τεστ πτυχιούχοι ΑΕΙ και σχολών Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικοί φρουροί: Μέσα στο πρώτο εξάμηνο αναμένεται ο διαγωνισμός της ΕΛ.ΑΣ για ειδικούς φρουρούς. Τα επιτελεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιδίδονται σε συνεννοήσεις με το οικονομικό επιτελείο για να εξασφαλίσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό προσλήψεων.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναμένονται και σε άλλους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης (δήμων και περιφερειών) και των αποκεντρωμένων περιφερειακών διοικήσεων κυρίως σε εξειδικευμένο προσωπικό που δεν μπορεί να καλυφθεί με μετατάξεις καθώς και σε κενές θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στις οποίες δεν μπορούν να μεταταγούν υπάλληλοι από άλλη κατηγορία εκπαίδευσης.

Γι’ αυτόν τον σκοπό μάλιστα στον προϋπολογισμό του 2011 έχει εγγραφεί κονδύλι 50 εκατομμυρίων ευρώ για νέες προσλήψεις. Το ποσό εμφανίζεται διπλάσιο από το περσινό αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχουν καταργηθεί επιμέρους κωδικοί υπουργείων για προσλήψεις.

Με τα δεδομένα αυτά και την αυστηρή τήρηση της αναλογίας 1:5 του μνημονίου, η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλειας.

Ας σημειωθεί ότι εκτός από τους παραπάνω φορείς υπουργείων, κονδύλι προσλήψεων έχει προβλεφθεί και στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τον διορισμό 170 ατόμων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες και τα καταστήματα κράτησης, αλλά και στο Πολιτισμού - Τουρισμού για την πρόσληψη τακτικού και εποχικού προσωπικού, που καλύπτει κυρίως ανάγκες φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Πηγή: Το Εθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου