Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Μικρή βελτίωση της Ελλάδας στις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, η Ελλάδα ανεβαίνει, έστω και με δυσκολία, τα σκαλοπάτια της Ευρωπαϊκής Κλίμακας, στον τομέα της Αγοράς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Αυτό προκύπτει από την ετήσια μελέτη της ECTA, (European Competitive Telecommunications Association) με τίτλο «ECTA Regulatory Scorecard», που δόθηκε στη δημοσιότητα και έγινε σε 22 Ευρωπαϊκές χώρες που περιλαμβάνουν 19 κράτη μέλη της Ε.Ε., τη Νορβηγία, την Ελβετία και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ελλάδα το 2009 κατατάσσεται στην 16η θέση (μεταξύ 22 χωρών), βελτιώνοντας κατά μία τη θέση της σε σχέση με το 2008. Ιδιαίτερα θετική όμως είναι και η συνολική πορεία της χώρας από το 2005 μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι η Ελλάδα το 2005 ήταν τελευταία στην κατάταξη, το 2008, μετά από διαδοχικές βελτιώσεις, ανέβηκε από την τέταρτη ομάδα δυναμικότητας στην Τρίτη και το 2009 σταθεροποιήθηκε στο μέσον της τρίτης ομάδας δυναμικότητας, δίπλα σε χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

Θεαματική βελτίωση, σύμφωνα με τη μελέτη, παρουσιάζει η Ελλάδα, στην ενότητα «Εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου από το Ρυθμιστή», που αφορά την ΕΕΤΤ, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται 9η μεταξύ 22 χωρών, δηλαδή ανεβαίνει κατά 5 θέσεις ξεπερνώντας χώρες όπως η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Αυστρία και η Γερμανία, ενώ το 2008 η χώρα μας ήταν μόλις 14η μεταξύ 20 χωρών.

Πηγή: Η Καθημερινή (01.06.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου