Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Υποψηφιότητες για τα λογοτεχνικά βραβεία "Διαβάζω"

Πολλοί νέοι λογοτέχνες, χωρίς όμως να λείπουν οι γνωστοί και καταξιωμένοι συγγραφείς, εμφανίζονται στις λίστες των υποψηφίων για τα βραβεία «Διαβάζω», που θα απονεμηθούν στις 10 Μαΐου, στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς.

Οι κριτικές επιτροπές έδωσαν στη δημοσιότητα τις μικρές λίστες των υποψήφιων βιβλίων για βράβευση ανά κατηγορία. Οι εκπρόσωποι των κριτικών επιτροπών επισήμαναν ότι παρά τα όσα λέγονται περί κρίσης υπάρχει και τη χρονιά που πέρασε πλούσια παραγωγή βιβλίων σε όλες τις κατηγορίες με ενδιαφέρουσες θεματικές, αλλά και μορφοπλαστικές αναζητήσεις.

Συνολικά θα απονεμηθούν βραβεία για επτά κατηγορίες: Μυθιστορήματος, Διηγήματος – Νουβέλας, Λογοτεχνικού Δοκιμίου – Μελέτης, Ποίησης, Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα (στη μνήμα Ηρακλή Παπαλέξη), Εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου και Λογοτεχνικού βιβλίου για μεγάλα παιδιά. Το βραβείο είναι μία γλυπτή σύνθεση του εικαστικού Θανάση Διαμαντόπουλου και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι το Βραβείο Προσφοράς στο Βιβλίο, που απονέμεται στη μνήμη του ιδρυτή του περιοδικού Περικλή Αθανασόπουλου, δεν συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο.

Δείτε τις υποψηφιότητες πατώντας εδώ (πηγή: newsroom - ΔΟΛ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου