Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Αναβάθμιση του ρόλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Νέα σελίδα ανοίγει για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το οποίο αναβαθμίζεται, συγκεντρώνοντας τις αρμοδιότητες του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας και του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, τα οποία και καταργούνται. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση που είχε με τη νέα διοίκηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

«Συζητήσαμε την αναδιάρθρωση του συνόλου των φορέων που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική πολιτική, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας και του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, ώστε να δημιουργήσουμε, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ένα μεγάλο, νέο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εποχής», δήλωσε η υπουργός. Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του Π.Ι. κ. Κλήμης Ναυρίδης δήλωσε ότι «το υπουργείο σχεδιάζει μια μεγάλη μεταρρύθμιση και αρχίζει να την υλοποιεί. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με την καινούργια ηγεσία του θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει και να προωθήσει αυτή την αλλαγή, γιατί πλέον δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, το ζήτημα της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, που επί της ουσίας ουδέποτε έως τώρα έχει αξιολογηθεί, ανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα εν όψει και της έναρξης (από την επόμενη σχολική χρονιά) υλοποίησης του προγράμματος για το «Νέο Σχολείο» που εξήγγειλε πρόσφατα η κ. Διαμαντοπούλου.

Πηγή: άρθρο - "Η Καθημερινή" (31.03.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου