Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Παραμύθια και αφηγηματική παράδοση

Το πέμπτο φεστιβάλ νέων θεατρίνων διοργανώνει στο θέατρο «Τόπος Αλλού» από την Παρασκευή (23/4) έως και την Κυριακή (25/4) το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου. Με τίτλο «Παραμύθια και αφηγηματική παράδοση» και θέμα τα παραδοσιακά παραμύθια και τους μύθους,, το φεστιβάλ θα συγκεντρώσει θεατρικές ομάδες από την Ευρώπη και θα παρουσιάσει τις επί μέρους παραστάσεις τους αλλά και μια κοινή με τίτλο «Θάλασσα των παραμυθιών».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο του Teatro Inverso από την Μπρέσια της Ιταλίας, το European Education and Culture Centre Artemis από το ιστορικό Ιάσιο της Ρουμανίας και το Proropi Foundation & Art Centre από τη Νότια Βουλγαρία. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η θεατρική ομάδα για παιδιά «Αερόπλοιο».

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. με την κοινή παράσταση των ομάδων, ενώ το Σάββατο (24/4) οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τρεις διαφορετικές παραστάσεις. Στις 5 μ.μ., το έργο «Δαμάσκηνα σου δίνω, δώσε μου σκουπίδια» από το Proropi Foundation & Art Centre, έργο βασισμένο σε ένα λαϊκό παραμύθι από τη Βουλγαρία με κούκλες, πολύ λίγο λόγο και πολλή κίνηση, στις 6,30 μ.μ. το έργο «Αυτοί που ’πιάσαν το φεγγάρι» από το ιταλικό θέατρο «Inverso» και, τέλος, στις 8 μ.μ. τη «Θάλασσα των παραμυθιών». Τέλος, την Κυριακή (25/4) θα παρουσιαστεί η παράσταση «Νιότη χωρίς γεράματα» από το European Education & Culture Centre Artemis βασισμένο πάνω σε ένα λαϊκό παραμύθι της Βόρειας Ρουμανίας (6 μ.μ.) και τα «Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά και αθώα» από το «Αερόπλοιο» (7 μ.μ.). Η είσοδος για τις παραστάσεις του φεστιβάλ «Παραμύθια και αφηγηματική παράδοση» είναι ελεύθερη, όμως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών θα προηγηθεί κράτηση.

Πηγή: άρθρο - Η Καθημερινή (18.04.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου