Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών παρουσιάζει και φέτος στο χώρο του CAID, από τις 4 έως τις 29 Μαΐου, τις Πρώτες Προβολές. Τη σκυτάλη του φεστιβάλ παίρνει τον Οκτώβριο, το Ινστιτούτο Θερβάντες, όπου οι καλύτερες ταινίες θα διαγωνιστούν για τα πέντε βραβεία του Φεστιβάλ.

Αυτό το Μάιο, ντοκιμαντέρ της φετινής παγκόσμιας παραγωγής κάνουν πρεμιέρα για το αθηναϊκό κοινό και καλύπτουν κάθε επιστημονικό πεδίο. Ποια είναι τα όρια του χρόνου και η θεωρία των χορδών; Πόσο επικίνδυνη είναι η ιδέα του Δαρβίνου; Ποιο λουλούδι θεραπεύει το διαβήτη; Μήπως οι πατάτες έχουν τη λύση; Τί έχουν να πουν οι αρχαίοι αστρονόμοι του Τιμπουκτού; Μήπως το Χάος είναι λίγο παρεξηγημένο; Τι μυστικά έκρυβε ο Μικελάντζελο;

Το CAID, Κέντρο Επιστήμης Κοινωνίας και Τέχνης - διοργανωτής του Φεστιβάλ - συνδυάζει, για πρώτη φορά, τη σύγχρονη έρευνα με τη σύγχρονη τέχνη. Παράλληλα με τις Πρώτες Προβολές, θα παρουσιάζεται στο χώρο του CAID, η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακής Τέχνης «Βερολίνο - Αθήνα», όπου καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τεχνολογία του video και των υπολογιστών με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Οι προβολές θα συνεχιστούν και από τις 16 έως 20 Ιουνίου, όποτε και, στα πλαίσια της συνεργασίας του CAID με το Athens Fringe Festival, θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις.

Πηγή: Η Καθημερινή (26.04.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου