Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οι άνθρωποι με κατάθλιψη καταναλώνουν περισσότερη σοκολάτα

Τα άτομα με κατάθλιψη καταναλώνουν περισσότερη σοκολάτα, ειδικά αν πάσχουν από μείζονα κατάθλιψη, διαπιστώνουν Αμερικανοί ερευνητές, χωρίς όμως να μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Συγκεκριμένα, παραμένει ασαφές αν οι καταθλιπτικοί στρέφονται στη σοκολάτα ως παρηγοριά, ή αν αντίθετα η ίδια η σοκολάτα προκαλεί στην πραγματικότητα κατάθλιψη.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με κατάθλιψη καταναλώνουν κατά μέσο όρο 8,4 μικρές σοκολάτες (των 28 γραμμαρίων) το μήνα, συγκριτικά με 5,4 σοκολάτες το μήνα για όσους δεν έχουν κατάθλιψη. Μεταξύ των ασθενών με μείζονα κατάθλιψη, η κατανάλωση εκτινάσσεται στις 11,8 μερίδες το μήνα.

Η έρευνα περιορίζεται στο συμπέρασμα ότι «η καταθλιπτική διάθεση παρουσιάζει σημαντική συσχέτιση με την κατανάλωση σοκολάτας», όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ομάδα της Δρ Νάταλι Ρόουζ στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στη διάθεση και τη σοκολάτα μεταξύ 931 ανδρών και γυναικών που δεν έπαιρναν αντικαταθλιπτικά και δεν είχαν διαγνωστεί ποτέ ως καταθλιπτικοί. Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ένα στάνταρτ τεστ για την αξιολόγηση της διάθεσης και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το πόση σοκολάτα καταναλώνουν, αλλά και γενικότερα για τις διατροφικές τους συνήθειες.

Πηγή: newsroom - ΔΟΛ (27.04.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου