Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Mε αργούς ρυθμούς η διαδικασία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων

Αρχισε σήμερα με καταληκτική ημερομηνία την 23η Ιουλίου η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο απαντήσεις που αφορούν στη μισθοδοσία και όχι προσωπικά δεδομένα στο ερωτηματολόγιο κατόπιν παρέμβασης της αρμόδιας Αρχής.

Στη διαδικασία παρατηρήθηκαν προβλήματα το πρωί της Δευτέρας, λόγω του φόρτου του ηλεκτρονικού συστήματος. Ωστόσο, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε αργότερα. Υπάλληλοι, που επιδίωξαν τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, δυσκολεύτηκαν να μπουν στο σύστημα, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου από τους χρήστες.

Σε ανακοίνωση που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα (apografi.gov.gr) τονίζεται ότι «σήμερα εμφανίστηκε πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη προσέλευση στην εφαρμογή της απογραφής (200.000 ταυτόχρονοι χρήστες) και έχουν παρουσιαστεί προβλήματα απόκρισης και καθυστερήσεις». Και προστίθεται ότι «για την αντιμετώπιση των προβλημάτων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρακαλεί σήμερα να απογράφονται μόνο οι απογραφόμενοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1».

Επισημαίνεται δε, ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να ανησυχούν για την απογραφή τους και σημειώνεται ότι «εξετάζουμε την αναμόρφωση των προθεσμιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσων έχουν υποχρέωση να απογραφούν».

Μετά το στενό δημόσιο τομέα σειρά θα έχουν υπάλληλοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ώστε με εξαίρεση τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μισθοδοτούνται πλέον όλοι από την 1η Νοεμβρίου από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών.

Την απογραφή αρνείται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και καλεί τα μέλη της να μην συμπληρώσουν το δελτίο, υποστηρίζοντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση αφορά μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και δεν καταλαμβάνει φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

Πηγή: newsroom - ΔΟΛ (12.07.2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου