Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Το περιβάλλον στη δίνη μιας παγκόσμιας κρίσης

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου και το Παρατηρητήριο Πολιτικής και Δικαίου για την Κλιματική Αλλαγή διοργανώνουν Συνέδριο με
θέμα: «Κοπεγχάγη 2009. Το Περιβάλλον στη Δίνη μιας Παγκόσμιας Κρίσης», το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα Σ. Καράγιωργας ΙΙ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
 
Στόχος του εν λόγω συνεδρίου είναι, ακολουθώντας φυσικά την μεθοδολογία με τις προηγούμενες εκδηλώσεις, η διερεύνηση κυρίως των αιτίων της αποτυχίας της Συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης, ο ρόλος των συμμαχιών μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, η στάση της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και η αναζήτηση λύσεων και πολιτικών για την επόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση, οι διοργανωτές του εν λόγω συνεδρίου πιστεύουν ακράδαντα ότι το περιβάλλον αποτελεί σήμερα το μεγάλο θύμα μιας γενικευμένης διεθνούς κρίσης.

Η παρουσία εκπροσώπων από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο, από όλα τα κόμματα του εθνικού κοινοβουλίου και τους εκπροσώπους τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, από την κοινωνία των πολιτών αλλά και το δημοσιογραφικό κόσμο εξασφαλίζει την αποτύπωση διαφορετικών προσεγγίσεων και τον πλουραλισμό των απόψεων, γεγονός αναγκαίο για την ψύχραιμη και εις βάθος αξιολόγηση της Συνδιάσκεψης.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου