Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας

Oι Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. της Ανατολικής, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Σερρών, το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων συνδιοργανώνουν, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας Δ. Μ. Ε. Ε. Π. του Υπουργείου Πολιτισμού, το 8ο σεμινάριο θεατρικής παιδείας την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010.

Το Σεμινάριο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, με το υπ αριθ.12754/Γ7/3-2-2010 έγγραφο του ΣΕΠΕΔ, Τμήμα Δ΄.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στο αρχαίο δράμα, περιλαμβάνει την Παρασκευή εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και συζητήσεις σχετικές με το θέμα. Άνθρωποι του θεάτρου, εκπαιδευτικοί και εμψυχωτές ειδικευμένοι στο Δράμα / Θέατρο θα παρουσιάσουν, επίσης, το Σάββατο, σε βιωματικά εργαστήρια που αναπτύσσονται σε δύο κύκλους, τη μέθοδο που εφαρμόζουν για το ανέβασμα μιας παράστασης αρχαίου δράματος.
Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Μανώλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ενώ τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο συγκρότημα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης (Θράκης 4, πίσω από τη Μονή Λαζαριστών, λεωφ. 27 & 29 στάση Παύλου Μελά, και 34 & 32 στάση Μονή Λαζαριστών).

Για περισσότερες λεπτομέρειες (αναλυτικό πρόγραμμα και φόρμα εγγραφής) επισκεφθείτε το blog της ΠΕΕΠΟΘΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου