Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Το Αειφόρο/ Πράσινο Πανεπιστήμιο στην περίοδο της κρίσης

Σε μία στιγμή που βιώνουμε πολλαπλές κρίσεις στον Ελληνικό και Μεσογειακό χώρο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιθυμεί να συμβάλλει στην προώθηση ενός ανανεωμένου μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης μέσω της Παιδείας.

Βρισκόμαστε ήδη στο έκτο έτος της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (UNDESD, 2005-2014). Το ΕΚΠΑ έχει προεδρεύσει στην Διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, ηγείται του Δικτύου των Μεσογειακών Πανεπιστημίων για την Αειφόρο Ανάπτυξη, πρωτοστάτησε στην κατάρτιση και ομόφωνη αποδοχή από τα Ελληνικά ΑΕΙ της «Χάρτας του Αειφόρου Ελληνικού Πανεπιστημίου» και συντονίζει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα Ευρω-Μεσογειακό πρόγραμμα κατάρτισης «Horizon2020» με πάνω από 150 δράσεις σε όλες τις χώρες της Μεσογείου στα έτη 2011 και 2012. Πρόσφατα, η UNESCO ίδρυσε στο ΕΚΠΑ έδρα UNESCO «Διαχείρισης και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο».

Ως επιστέγασμα των σχετικών δράσεων το ΕΚΠΑ διοργανώνει σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (MIO-ECSDE) και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO εκδήλωση με θέμα «Το Αειφόρο/ Πράσινο Πανεπιστήμιο στην περίοδο της κρίσης» την 13η Δεκεμβρίου 2011 μεταξύ 17:00 και 20:00, Κεντρικό Κτίριο - Νέο Αμφιθέατρο (Πανεπιστημίου 30), Αθήνα.

Στην εκδήλωση θα μετάσχουν Πρυτάνεις και εκπρόσωποι από Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, εκπρόσωποι της UNESCO, UNEP, UNECE, Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, παραγωγικών τάξεων, ΜΚΟ, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου