Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στην Ιωάννα Καρυστιάνη το βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού «Διαβάζω»

Η Ιωάννα Καρυστιάνη, μυθιστόρημα, ο Χριστόφορος Λιοντάκης και ο Κώστας Μαυρουδής, ποίηση, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, λογοτεχνικό δοκίμιο-μελέτη, ο Μιχάλης Γεννάρης, πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, ο Αλέξανδρος Ίσαρης, διήγημα- νουβέλα, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, παιδικό βιβλίο, η Μυρτώ Δεληβοριά στην εικονογράφησή του και η Μαρία Παπαγιάννη, λογοτεχνικό βραβείο για μεγάλα παιδιά είναι οι φετινοί νικητές των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω», που απονεμήθηκαν στο αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς.

Το Βραβείο Προσφοράς στο Βιβλίο (προς τιμή του ιδρυτή του περιοδικού, Περικλή Αθανασόπουλου), απένειμε ο Γιώργος Γαλάντης, ένας από τους αρχικούς εκδότες του περιοδικού, στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών - Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη για τη μακρόχρονη συμβολή του στα ελληνικά γράμματα. Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γιώργος Παπαναστασίου.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή, που "Τα σακιά", συνταξίδεψαν αυτή τη χρονιά με βιβλία αξιόλογων μυθιστοριογράφων, διηγηματογράφων, ποιητών, δοκιμιογράφων, που έτυχε να έχω διαβάσει και πολλά από αυτά και να νιώθω πολύ τυχερή που ανήκω σε αυτήν την οικογένεια» ανέφερε η Ι.Καρυστιάνη κατά τη διάρκεια της τελετής.

Διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία στο άρθρο του newsroom - ΔΟΛ (18.05.2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου