Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κύκλος "Εμείς και οι Αλλοι - Εμείς ως Αλλοι" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Κύκλος Εμείς και οι Άλλοι – Εμείς ως Άλλοι έχει ως αντικείμενο τη μετανάστευση. Το ζήτημα απασχολεί όλη την Ευρώπη και οι ευρείες συζητήσεις που θα γίνουν θα επικεντρωθούν τόσο στην ελληνική διάσταση του ζητήματος, όσο και στη διεθνή.

Θα συζητηθούν οι πραγματικότητες αλλά και οι μύθοι ως προς την επιρροή της μετανάστευσης στην ελληνική οικονομία, θα συζητηθούν επίσης οι νέες κοινωνικές ανισότητες αλλά και τα ακροδεξιά αντανακλαστικά που θέτουν σε κίνηση τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Ταυτόχρονα θα διερευνηθεί το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δράσεις, ενώ θα γίνει ειδική συζήτηση για τους μετανάστες στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και το βαθμό ένταξής τους σε αυτό.

Τέλος, θα επιχειρηθεί η διερεύνηση του ζητήματος της νέας ελληνικής μετανάστευσης προς το εξωτερικό, που προκαλεί η οικονομική κρίση, ενώ γνωστοί Έλληνες και ξένοι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν σε χώρες του εξωτερικού ή στην Ελλάδα, αντίστοιχα, θα μιλήσουν για την περιπέτειά τους.
 
Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 19.00-21.00 στη Μικρή Σκηνή, η συζήτηση "Μια κοινωνία σε πόλωση". Περισσότερες πληροφορίες για τους ομλητές και το πρόγραμμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου