Είναι Σάββατο, περίπου 11.30 το πρωί, και το παιχνίδι ανάμεσα στον Διαμαντή, στον Γαβριήλ και στον Κωνσταντίνο έχει φουντώσει για τα καλά: πάσες, σουτ, προσποιήσεις, απ΄ όλα έχει αυτός ο αγώνας ποδοσφαίρου, και οι εξάχρονοι «άσοι» δείχνουν να το ευχαριστιούνται. Αγωνιστικός χώρος, ένα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου στο πρόσφατα ανακαινισμένο Αττικό Αλσος. «Ερχόμαστε σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να είναι τόσο καλοφτιαγμένο,αφού είναι δημόσιο και δωρεάν. Το να βρίσκεις δωρεάν γηπεδάκι για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά είναι μεγάλη υπόθεση» λέει ο πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου κ. Χάρης Παππούλης . Ο πατέρας του Διαμαντή, που ήρθε από την Κυψέλη, συμπληρώνει ότι «τόσο καιρό που ήταν κλειστό το άλσοςμας είχε λείψει».
Στην παιδική χαρά, λίγο πιο κάτω, η Κρίστι παίζει με τη μικρή της κόρη. Είναι Αγγλίδα, εγκατεστημένη στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια. «Παλιότεραδεν μπορούσα να φέρω εδώ τα παιδιά, δεν αισθανόμουν ασφάλεια και έβλεπα ότι κανένας από τους φίλους ή τους γείτονές μου δεν ερχόταν με τα παιδιά του. Αναζητούσαμε πάρκα στο Ψυχικό και στη Φιλοθέη. Τώραερχόμαστε πολύ συχνά και χαίρομαι που μπορούμε να μείνουμε ως το βράδυ χωρίς φόβο» αναφέρει. Το Αττικό Αλσος εγκαινιάστηκε στα μέσα του περασμένου Απριλίου, έπειτα από μια ανάπλαση που διήρκεσε περίπου δύο χρόνια και κόστισε σχεδόν 9 εκατομμύρια ευρώ.
Πιτσιρίκια στη σέντρα ενός από τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Αττικού Αλσους Οι αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εκτός από τα γήπεδα 5x5 για ποδόσφαιρο και γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις. Το τένις, μάλιστα, φαίνεται να έχει μεγάλη ζήτηση. Από το πρωί του Σαββάτου και τα τέσσερα γήπεδα ήταν κλεισμένα για το απόγευμα. «Παίρνουμε τηλέφωνο από πριν και κλείνουμε το γήπεδο για την ώρα που μας βολεύει. Αν θέλουμε μπορούμε να ζητήσουμε και προπονητή, που είναι επίσης δωρεάν» αναφέρει η κυρία Χρυσούλα Αλεξανδράκη , που δηλώνει φανατική του άλσους. Η ίδια μένει στο Μαρούσι αλλά προτιμά να έρχεται μέχρι το Γαλάτσι. «Είναι πολύ καθαρά και οργανωμένα και μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να αθληθούμε. Ασε που είναι και δωρεάν. Πολύ σπάνιο να βρεις δωρεάν γήπεδο τένις» συμπληρώνει ο «αντίπαλός» της κ. Δημήτρης Παπαμήτσος.
Για κάποιους επισκέπτες του άλσους, πάντως, το... τσιμέντο είναι πολύ σε σχέση με το πράσινοπαρά τα περίπου 1.165 δέντρα και τα 1.277 λουλούδια και θάμνους που φυτεύτηκαν κατά την ανάπλαση. «Οι χώροι, τα μονοπάτια και οι εγκαταστάσεις ήταν από πριν θεσμοθετημένα με αποφάσεις του κράτους και έπρεπε να τα διατηρήσουμε ή όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο φυσικά υλικά, αντί για τσιμέντο» απαντά σχετικά η κυρία Σιμόνη Καρούμπα , αρχιτέκτονας και επικεφαλής της μελέτης ανάπλασης του Αλσους. Οπως προσθέτει η ίδια, «υπάρχουν σημεία τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα πάρκα που βρίσκει κανείς σε πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Κι αυτό γιατί έπρεπε να διατηρήσουμε τον δασικό χαρακτήρα του άλσους και ταυτόχρονα να το προσαρμόσουμε στην ελληνική νοοτροπία. Ετσι, αντίθετα από άλλα ευρωπαϊκά πάρκα, στο Αττικό βλέπουμε περίφραξη, πυροπροστασία και φύλαξη».
Πηγή: Το Βήμα (13.07.2010).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου