Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων 2010 στο Μέγαρο Μουσικής

"Εγινε χθες η παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων για το 2010 του Megaron Plus στο Μέγαρο Μουσικής...

Στο πλαίσιο των διαλέξεων του Μegaron Plus θα μιλήσουν ο Τούρκος νομπελίστας Ορχάν Παμούκ (10/3), ο βραβευμένος με Βooker prize Τζον Μπάνβιλ, ο μαθηματικός Μάρκους ντι Σατόι (22/3), ο Ισμαήλ Κανταρέ (19/4) και ο βραβευμένος με Πούλιτζερ κορυφαίος ποιητής Τσαρλς Σίμικ.

Ο Παναγιώτης Τέτσης που μας προτρέπει «Να μιλήσουμε για ζωγραφική» θα είναι ο πρώτος ζωγράφος που συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του πεντάχρονου θεσμού. «Οι κρίσεις - διεθνείς και ευρωπαϊκές προοπτικές - η χρηματοοικονομική σταθερότητα» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος.

«Η ψυχανάλυση για τη γυναίκα» είναι το θέμα που θα συζητήσουν η έγκριτη καθηγήτρια γλωσσολογίας της Σορβόννης και ψυχαναλύτρια Τζούλια Κρίστεβα και ο καθηγητής Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου του Κορνέλ Ντάνιελ Στερν (21/10).

Νέοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι αρχιτέκτονες θα είναι και φέτος προσκαλεσμένοι να μετάσχουν στον δημοφιλή κύκλο αρχιτεκτονικών διαλέξεων του Μegaron Plus: Η Κάρμε Πιζέμ (29/4), ο Ντομινίκ Περό (14/5), ο Ρούντι Ριτσιότι (12/10) και ο Ντέιβιντ Ατζάγιε (16/11).

Ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Μιχάλης Κοπιδάκης θα συντονίσει κύκλο τριών διαλέξεων με θέμα «Σημείον αντιλεγόμενον» με καλεσμένους: τον διδάκτορα Φιλοσοφίας Νικήτα Σινιόσογλου και τον καθηγητή Ιστορίας Νίκο Καραπιδάκη (3/5), τους καθηγητές Ιστορίας Θεοδόση Νικολαΐδη και Ζίση Σαλίμπα (3/5), την καθηγήτρια Φιλοσοφίας Κατερίνα Ιεροδιακόνου και τον φιλόλογο Σωκράτη Κουγέα (5/10) και τον θεολόγο Δημήτρη Μαυρόπουλο.

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος θα πραγματοποιήσει σειρά τριών διαλέξεων με γενικό τίτλο «Φιλοσοφία και κοινωνία». Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Θεοδόσης Πελεγρίνης θα δώσει σειρά δραματοποιημένων διαλέξεων με θέμα: «Η φιλοσοφία στη σκηνή: Κίρκεγκορ». Δημόσια συζήτηση με θέμα «Από την κοσμογονία στη γλωσσολογία» θα πραγματοποιήσουν ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος και ο γλωσσολόγος Γιώργος Μπαμπινιώτης. Στην ανάδειξη του «κόσμου των ποιητών» προσβλέπει η συνάντηση του Τίτου Πατρίκιου και της Κικής Δημουλά με τον Δημήτρη Κοσμόπουλο και τον Δημήτρη Αγγελή..."

Πηγή: "Η Καθημερινή" (18.02.2010), άρθρο "Ηχηρά ονόματα στο Μέγαρο Μουσικής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου